שאלה: שלום, בשנה האחרונה העסק שלי נכנס לקשיים. יש לי חנות קטנה לחומרי בניין והייתי בטוח שבחורף הקשה שהיה, יגיעו אליי לקוחות נוספים שיסייעו לאזן את המצב, אבל זה לא קרה וסיימתי את 2016 בהפסדים ובינתיים 2017 לא התחילה טוב יותר.
מה אני יכול לעשות כדי לאזן את ההפסדים? אני אפילו לא מדבר על להרוויח, רק לסגור את המינוס הקיים…
תשובה: בשלב ראשון צריך לבצע אבחון מצב קיים, על מנת לאפיין את הסיבות לכך שהעסק שלך נקלע לאחרונה לקשיים. לאחר מכן יש לבנות תוכנית הבראת עסק אפקטיבית, המבוססת על תוצאות שלב האבחון.
שאלה: אני מנהל חנות לחומרי כתיבה ומוצרי פופ בחיפה. החנות עובדת יפה ולאורך שנים ביציבות.
המחזורים עולים כל שנה, אך הבעיה העיקרית שאני חי במינוס. גם החשבון של העסק וגם החשבון הפרטי שלי במינוס קבוע, לאורך כל השנה בלי שום קשר למציאות.
זה כמו בור בלי תחתית, אני לא מצליח לסגור את המינוס ולחיות ממה שיש. הבנקים הרגילו אותנו לעבוד ולחיות ממה שאין.
אני מנסה לאסוף טיפים של אנשי מקצוע שיעזרו לי לצאת מהמינוס. איך עושים את זה? איפה מתחילים? במה צריך לעשות שינוי דבר ראשון?
תשובה: לדעתי, עסק לא מנהלים לפי טיפים, ובטח לא תזרים מזומנים. הבעיה שאתה מתאר יכולה לנבוע מהרבה סיבות: רווחיות נמוכה, גבייה לא יעילה, ניהול תזרים מזומנים לקוי, או מסגרות אשראי לא מתאימות. אני מזמין אותך ליצור קשר עם המומחה שלנו לתחום מימון ואשראי, לקביעת פגישת אבחון ללא שום התחייבות מצידך.
כמו כן כדאי לקרוא חשיבותו של ניהול תזרים מזומנים נכון
שאלה: אני מתעסק בכתיבת תוכנה, בעיקר לצורך ניהול מועדוני ספורט. עד היום הייתי עוסק מורשה, ועבדתי לבד מהבית.
העסק גודל והגיע הזמן לפתוח חברה בע”מ ולהתרחב. אני יכול ורוצה לספק עוד מכלול שלם של שירותים, הקרובים לתחום העיסוק שלי.
חברים המליצו לי להתייעץ עם יועץ עסקי, לפני שאני מתחיל בהליכי הקמת חברה, לכן פניתי אליכם בשביל לקבל כיוון פרקטי.
מאיפה מתחילים? האם מספיק להפגש פעם אחת עם יועץ עסקי או שצריך שירות וליווי קבוע לאורך הדרך? איך אני יודע באילו תחומים להתרכז? לאן לכוון?
תשובה: ייעוץ עסקי או ייעוץ ארגוני עוסק בתהליכים, מכך ניתן להסיק, שפגישה אחת עם יועץ תניב תוצאות עלובות. תפקיד היועץ לעזור למנהל לעשות סדר בארגון. תהליך רצוי מתחיל באבחון מקצועי, ומשם להכנת תוכנית פעולה ליישום. מספר הפגישות משתנה ונקבע על פי גודל הארגון, והאתגרים העומדים בפניו.
שאלה: אני ואישתי החלטנו לפתוח מסעדה ברעננה. אנו מתכוונים לנהל אותה. כשפנינו לבנק לצורך קבלת הלוואה למימון הוצאות ההקמה, ביקשו מאיתנו להראות תוכנית עסקית.
הבנתי שיהיה מאד חכם להכין תוכנית כזאת, אבל אין לי מושג מאיפה מתחילים ואיך לעשות את זה כמו שצריך, על מנת שבבנק אני אתפס כרציני, מה שיגביר את הסיכויים שלי לאישור ההלוואה.
האם יש דוגמא עבור תוכנית עסקית למסעדה חדשה? מה צריך להיות כלול בתוכנית שאנחנו מגבשים? האם יש חובה למצוא חברה מקצועית שתלווה אותנו או שניתן לעשות את זה לבד?
תשובה: אכן תוכנית עסקית היא תנאי הכרחי לגיוס אשראי בנקאי. בנוסף, היא תשמש אותך כתוכנית עבודה למסעדה החדשה. אני מזמין אותך ליצור קשר עם היועץ הכלכלי שלנו המתמחה בכתיבת תוכניות עסקיות.
מתכנן הקמת עסק? הכר את 15 נקודות החשובות לצורך פתיחת עסק חדש
שאלה: אני צריך לגייס הלוואה לצורך הרחבת עסק חדש בתחום הדפוס. רציתי לקבל מידע והסברים, בשביל שאדע באיזה כיוון עלי לתת דגש על מנת להצליח לגייס הלוואה מהבנק.
הבנתי שיש צורך להכין תוכנית עסקית מקצועית, ומאחר ואני לא מגיע מהתחום (העסק שלי עוסק בתחום הדפוס) אין לי מושג מאיפה מתחילים. בגלל שההלוואה מאד חשובה לי, אני רוצה להמנע מטעויות.
אתם יכולים לתת לי כיוון?
תשובה: התשובה בגוף השאלה. תוכנית עסקית היא תנאי הכרחי לגיוס הון בנקאי או חוץ בנקאי. בנוסף היא תשמש אותך כפלטפורמה לתוכנית עבודה לעסק. אפשרות נוספת היא הגשת בקשה להלוואה מקרנות מדינה שונות.
כדאי שתדע מידע נוסף אודות עמלות בנקים וניהולו הנכון של עסק
שאלה: אני בתהליך של פתיחת חנות ברשת. במוצרים אני מבין הרבה אבל אני לא מבין הרבה בכל הבירוקרטיה. יש חובה לרשום את העסק ברשויות? התחברות לחברת סליקה לכ”א? אם ארשום את העסק ברשויות ולא ארוויח? מה קורה אז?
שמעתי גם על ”קומבינות” של חברה המוציאה לי ”משכורת” וגובה כמה אחוזים מהרווחים ורושמת את העסק על שמה, האם זו אופציה כדאית?
אשמח לכל תשובה. תודה.
תשובה: אינטרנט זה תחום מאוד עמוק ומקצועי. לדעתי האישית כדאי לך להתקשר עם חברה מקצועית להקמה וקידום אתרים באינטרנט. הסיכוי שלך לעשות זאת לבד בהשוואה לחברה מקצועית נמוכים מאוד. תוכל לפנות אלינו לפגישת אבחון חינם להקמת אתר וקידומו.
שאלה: אני בשלבי הקמת עסק קטן. הייתי במט”י וקבלתי מהם יעוץ ראשוני. אני מתלבטת מה עדיף לשכור בשלב הזה – יעוץ עסקי או רואה חשבון שיעזור לי בהתנהלות מול הרשויות.
אשמח גם לקבל המלצות כמובן.
תשובה: רק מנהל חשבונות או רואה חשבון, מוסמך לנהל את ההתקשרות אל מול רשויות המס השונות. לעומת זאת, ייעוץ עסקי איכותי מלווה אותך בהחלטות עסקיות ותהליכים נכונים להקמה וניהול העסק. לדעתי, עסק צריך כמובן רואה חשבון, בד בבד עם יועץ עסקי.
שאלה: אחרי פסח עומדת לפתוח סטודיו למחול בתל מונד. מאד מתלבטת לגביי שם העסק, חשבתי על ”מחול והכל”. אשמח לשמוע תגובותכם ולקבל רעיונות נוספים.
כמו כן, לדעתכם האם זה באמת נכון שלשם העסק יש חשיבות כל כך גדולה מבחינת סיכויי ההצלחה?
תשובה: משמעות שם העסק חשובה, אך מוגבלת. חשוב שהשם יתאר בצורה הכי מדויקת את העסק שלך. כמו כן רצוי לא לתת לעסק שם מחייב, על מנת לאפשר לעסק להתפתח לכיוונים נוספים בעתיד.
מתלבטים לגביי שם העסק? קראו עוד על זכויות שם ומסחר
שאלה: אני פסיכותרפיסטית ותיקה ומטפלת מוסמכת בשיטת גרינברג. אשמח לקבל הצעות לקידום הקליניקה שלי בתל אביב. אילו כיוונים יכולים להועיל לי לצורך פיתוח עסקי, בהתחשב בכך שהתקציב שאני מסוגלת להשקיע כרגע מוגבל יחסית?
האם אתה מציעים ייעוץ לעסקים קטנים? האם כדאי ללכת למת”י על מנת להשתתף שם בסדנאות העסקיות שלהם?
תשובה: התהליך שאנו מציעים הוא ליווי דרך רב תחומי לעסקים קטנים ובינוניים. כלומר, אנו מציעים ליווי דרך ופיתוח עסקי לכל אחד מהצרכים של העסק שלך: מימון ואשראי, שיווק ומכירות, אינטרנט, תהליכי עבודה ועוד. נשמח אם תיצרי איתנו קשר לקביעת פגישת אבחון עסקי חינם.
שאלה: שלום, יש לי עסק עובד בתחום האופנה ושמעתי שכדאי להכניס את עצמי לרשתות חברתיות לצורך קידום פרסום ושיווק, נרשמתי לטוויטר ולפייסבוק לאיזה עוד רשתות כדאי להרשם?
תשובה: כל פעילות שיווקית כגון פייסבוק או טוויטר היא תמיד מבורכת לקידום העסק. על מנת שאוכל לתת תשובה מלאה, אשמח אם תוכלי לפרט אודות העסק שלך. האם זו חנות או מפעל ייצור? האם את משווקת ללקוחות פרטיים או למשווקים?
שאלה: פתחתי לאחרונה עסק קטן עצמאי, ויש הרבה דברים שלא ידעתי ולא לקחתי בחשבון, ואני רוצה וזקוקה למישהו שיעזור לי ללמוד את הנהלים ולעשות סדר בדברים. העסק שלי הוא בתחום האופנה והעיצוב אופנה.
תשובה: לדעתי,עסק אינו יכול להתנהל מ”טיפים”. באם את נתקלת בקשיים בניהול העסק שלך, אני מציע לך לפנות אלינו, ואחד היועצים המקצועיים שלנו ישמח לסייע לך.
שאלה: אני נמצאת בשיקול ומחשבה לגביי כניסה לשותפות עסקית עם חברה ותיקה. היא מעוניינת להכניס אותי לעסק כ”שותפה שקטה” כנגד ההשקעה שלי, בכדי לגדול בעתיד ומתוך כוונה שנפתח סניף נוסף שינוהל על ידי.
אינני יודעת מהם הכללים וחוקים הבסיסיים שאני חייבת לדעת לפני כניסה לדבר מסוג זה. האם כדאי ”לסכן” חברות בשביל עסקים?
תשובה: אין חוקי ספר האם כדאי או לא כדאי לעשות עסקים עם חברים. אני ממליץ לעגן את השותפות ביניכן באמצעות חוזה מסודר אצל עורך-דין. בחוזה זה ייקבעו תחומי אחריות וסמכות, תהליך קבלת החלטות, תנאים במקרה של פירוק החברה או פרישה של אחד השותפים וכיוצא בזה.
שאלה: רציתי לדעת אילו כלים אתם מציעים להתמודדות מול הבנקים. אני מנהל חברה בע”מ שעוסקת ביבוא ושיווק של מוצרי פופ מהמזרח הרחוק.
החברה עובדת יפה וכל שנה מוכרים יותר והמחזור גדל, אך עדיין, ישנן תקופות של קשיי תזרים מזומנים, עקב תנאי תשלום הנהוגים בתחום מוצרי הפופ.
אני צריך להיעזר לא מעט במימון בנקאי, או בעברית פשוטה – מסגרת אשראי גדולה + הלוואות. האם אתם יודעים לתת כלים שיהפכו את המימון הבנקאי בכללותו למשתלם יותר ויקר פחות?
תשובה: עסק יבואן, מצריך רמות גבוהות מאוד של מימון. בכל פעם שמחזור המכירות שלך גדל, רמת המימון הנדרשת היא פי 5 עד 8 מהיקף הגידולל במכירות. יש לבנות תוכנית מדויקת שתכתיב קצב גדילה מתאים, תנאי אשראי, גבייה יעילה ומסגרות בנקאיות מסודרות. זאת המומחיות שלנו ושל מחלקת מימון ואשראי שלנו.
שאלה: מזה מספר שנים יש בבעלותי עסק למכירת חומרי גלם לתעשיית האופנה – בדים, אפליקציות, חוטים וכלי תפירה. בשנה האחרונה המכירות ירדו בצורה מאוד משמעותית והעסק נכנס להפסדים.
אני לא רוצה להיכנס למצב של פשיטת רגל ולכן פניתי אליכם, המומחים לייעוץ עסקי. ניסיתי לצמצם כבר את היקף הזמנת החומרים לחנות וניסיתי גם למכור בסיטונאות כדי למכור יותר סחורות, אך שני אלו לא הצליחו לצמצם את ההפסדים.
האם ישנה טקטיקה נוספת שאתם יכולים להמליץ לי לנקוט? אני ממש לא רוצה להפסיד את העסק…
תשובה: המצב שאת מתארת מדאיג ומצריך התייחסות מהירה. יש לאבחן מהם הסיבות לכך שהעסק שלך עבר ממצב של רווח להפסדים. לאחר מכן יש לבנות תוכנית עבודה ולהחזיר את העסק שלך למסלול רווחי. אני מזמין אותך לפנות אלינו לפגישת אבחון חינם.
שאלה: אני מנהל עסק עצמאי למכירת מוצרי הלבשה. המחזורים בעסק דומים לאורך 3 השנים האחרונות ורק ההוצאות גדלות מעט.
אני מחפש רעיונות לעסק איך להרוויח יותר כסף? איך לצמצם הוצאות או למקד אותן על מנת להרוויח יותר? איך לשכלל שיטות מכירה ולשפר את היכולות מכירה של העובדים?
אשמח לשמוע מכם המלצות ורעיונות טובים שיכולים להנחות אותי על מנת שהעסק יגדל וירוויח יותר.
תשובה: נשמע שאתה אכן זקוק לייעוץ עסקי. התחומים אותם אתה מבקש לבדוק ולייעל שונים זה מזה. צמצום עלויות ואסטרטגיה שיווקית הם שני נושאים שונים לגמרי. קבע פגישת אבחון ללא התחייבות איתנו, ונשמח לסייע לך.
שאלה: אני עובד כפרילאנס כבר מספר שנים. אני עייף מאוד מתהליכי הגבייה. גיליתי אני מבזבז חלק ניכר מזמני ברדיפה אחר אנשים שחייבים לי כסף.
כיצד אפשר לנהל את גביית הכספים בצורה טובה יותר?
תשובה: גבייה היא חלק ממדיניות החברה שלך, וקשורה קשר ישיר עם תזרים המזומנים של החברה. למה הכוונה בבעיות בגבייה? האם תנאי התשלום לא כפי שסיכמת, או שאתה צריך “לרדוף” אחרי הצ’קים?
שאלה: העסק שלי במצב גרוע מאוד. אני בחובות מאוד גדולים ולא יודע איך לצאת מהמצב הזה.
האם במצב כזה אני צריך להכריז על פשיטת רגל?
תשובה: לא ניתן לענות על שאלה מסוג זה ללא פרטים נוספים. אם לדעתך ניתן להציל את העסק שלך, תוכל לפנות אלינו וננסה לסייע לך. אם לדעתך אין עתיד לחברה שלך, אני ממליץ לפנות לעו”ד לייעוץ משפטי.
שאלה: אני מטפלת אלטרנטיבית ומנסה להגדיל את קהל המטופלים שלי. לרוב, בתחום זה הלקוחות מגיעים מפה לאוזן, איך אוכל להגיע לאנשים נוספים? תודה.
תשובה: “מפה לאוזן” זאת דרך שיווק מקובלת, אך לא מספיקה לדעתי לתפקוד תקין של עסק. השאלה היא מהו התקציב העומד לרשותך לפרסום ופעילות קד”מ, ומהם המסלולים הנכונים עבורך. האם יש לך אתר אינטרנט? האם את משקיעה כסף בקידום האתר?
שאלה: הקמתי עסק לקוסמטיקה בביתי. למדתי וקניתי את כל הציוד, אבל עכשיו איך אוכל להביא אליי לקוחות?
תשובה: ראשית, מזל טוב על פתיחת עסק חדש. בשלב ההתחלתי של העסק שלך, איתור לקוחות חדשים הוא אכן אתגר רציני ולא פשוט. יש לבחון מהם התקציב העומד לרשותך, ומהם היעדים אותם את מבקשת להשיג, כך ניתן לבנות תוכנית פעולה עסקית. פני אלינו והיועצת השיווקית שלנו תשמח לסייע לך.
שאלה: העסק שלי הוא יבוא מתחום האופנה. חלק גדול מהלקוחות שלנו (כ-30%) התפתחו וגדלו והתחילו לייבא לבד. הדבר גרם לכך שמחזור העסק ירד בכ-50 אחוז. אני צריך עצה איך אני יכול לייצב חזרה את המצב?
תשובה: נשמע שאתה זקוק לשינוי מיידי ודחוף. ירידה של 50% יכולה להביא לכך שהעסק שלך ייסגר. אני מציע לך להכין תוכנית פעולה מיידית לנסות להציל את העסק שלך. מומלץ לך מאוד לפנות בהקדם לייעוץ עסקי בנושא.
שאלות נוספות? צור/י איתנו קשר!