רוצים שיטה שבמינימום עלויות תגדיל לכם את העסק?
השאירו פרטים וקבלו מאיתנו שיחת ייעוץ ראשוני ללא התחייבות
הענפים הראשונים להיפגע בעיתות משבר, הם ענפי הפנאי וביניהם, תחום המסעדות. כך קרה שענף המסעדנות בישראל, שמתח הרווחים בו היה נמוך מלכתחילה, ספג מכה קשה ביותר בעקבות משבר הקורונה, על שלל תקופות הסגר שהגיעו עימו, ועדיין לא הסתיימו.
במאמר זה נדון בסכנות הנשקפות לענף המסעדנות בעקבות משבר הקורונה ובאופן בו ייעוץ עסקי למסעדות עשוי לסייע בהתמודדות מוצלחת עמן.
השאירו פרטים וקבלו מאיתנו שיחת ייעוץ ראשוני ללא התחייבות
המגבלות התברואתיות והחברתיות שבאו בעקבות מגפת הקורונה, לצד הרתיעה ההולכת וגדלה של הציבור מפני בילוי במקומות הומי אדם משיקולים בריאותיים וחוקיים, הם לא הגורמים היחידים לדעיכה הדרמטית בהכנסות של ענף המסעדנות בישראל בחודשים האחרונים.
מרכיב מרכזי נוסף שהשפיע ועודנו נותן את אותותיו בהיבט הרווחיות של המסעדות במדינתנו, הוא הפגיעה ביציבותם הפיננסית של משקי הבית במדינת ישראל, בעקבות המשבר. אנשים רבים בישראל איבדו את מקום עבודתם או נאלצו להקפיא את פעילותם העסקית כעצמאים, בעקבות המצב.
כתוצאה מכך, נדרשים רבים מאיתנו להצטמצם כיום בהוצאות השוטפות ולבצע “חישוב מסלול מחדש” מבחינה כלכלית. פירושו של דבר הינו, כי ההוצאות הראשונות שאנשים מקצצים בהן, הן מטבע הדברים אלו הנחשבות כמותרות. אכילה במסעדות בהחלט נופלת, לצערנו, תחת הקטגוריה הזו.
כפי שציינו, מגפת הקורונה פגעה אנושות במרקם החיים המוכר לנו בכללותו. המציאות שאנו מכירים שינתה את פניה מקצה לקצה בתוך חודשים ספורים, וכתוצאה מכך – לא רק ענף המסעדנות נפגע, אלא ענפי מותרות רבים ונוספים, כגון עולם התרבות, הבידור, האירועים וכן הלאה.
ההשבתה המתמשכת והצמצום בהיקף הפעילות שנכפה על ענפים אלו, הוביל לאי יציבות בהכנסות ובמצבת כוח האדם בכולם, אולם הפגיעה חמורה יותר בהקשר של תחום המסעדות לאור רמת הסיכון הגבוהה מלכתחילה בענף, ההוצאות הכבדות שאינן פוסקות גם בימי קורונה, שיעור הפחת של חומרי הגלם (הגבוה ממילא) והעדר התזרים שיאפשר לכסות את כל אלו.
יתרה מכך, בעלי מסעדות, בתי קפה וברים אשר פתחו את דלתות העסק בסמוך לפרוץ המגפה, נחרדים כיום לגלות כי אין ביכולתם אפילו להתחיל ולכסות את ההשקעה הראשונית – קרי עלויות השיפוץ והבינוי של המסעדה. גם שימור צוות העובדים ורמת המקצוענות אליה הוא הגיע בזכות מאמצי הכשרה מתמשכים מצד הבעלים, אינם עניין של מה בכך – לאור חוסר היכולת לספק לאלו פרנסה או לחזות מתי הפעילות תתחדש כסדרה.
חשיבות הפניה לייעוץ עסקי למסעדות דווקא בימי קורונה, היא בראש ובראשונה לטובת בקרת נזקים. אנחנו מצויים לצערנו הרב, במצב בלתי צפוי שאחד מתסמיני הלוואי שלו ניכר בכך שאנחנו
“מדממים כסף”.
לכן השאיפה שלנו כמסעדנים, היא לפני הכל – לראות היכן ניתן להצטמצם ולהקטין את הפגיעה בעסק עד כמה שניתן. בעזרת ליווי מקצועי מחברת ייעוץ המתמחה בתחום המסעדנות בישראל, ניתן לבחון את תזרים המזומנים בעסק ולגלות כיצד אפשר לתעדף את ההתחייבויות לנוכח המצב הנוכחי.
בנוסף, יועץ עסקי למסעדות ידע להסב את תשומת לבכם למשמעויות של המצב הקיים בהקשר ליחסים העסקיים שלכם מול ספקים, שותפים עסקיים, משקיעים, לקוחות ולא פחות חשוב – מול הבנק / גורמי המימון ורשויות המיסים.
חשוב לזכור כי בין סגר אחד למשנהו, למסעדות בישראל עדיין קיימת אפשרות לפעול – גם אם במתכונת חלקית ומוגבלת. ייעוץ עסקי למסעדות יסייע לכם להבין כיצד לבצע הערכות מחודשת בהתאם להנחיות התו הסגול, על מנת שתוכלו לפעול בהתאם להגבלות שהחוק קובע, לשמר את בסיס הלקוחות שלכם, ובמקביל – לשמור, למרות המצב, על רווחיות מסוימת שתצדיק את המשך פעילותכם.
אין ספק כי מדובר בתקופה מאתגרת עבור תחום המסעדנות בישראל, אולם למרות המורכבות ואי הוודאות שנגיף הקורונה הכניס לחיינו – הן במישור העסקי והן בפן הפרטי, חשוב לנסות ולהתמודד עם המצב מתוך הסתכלות קדימה על היום שאחרי שוך המשבר. בהצלחה ומי ייתן ונדע ימים טובים יותר!