אנשים רבים נוטים להשתמש בניהול תזרים מזומנים בחיי היומיום שלהם, גם אם הם אינם בעלי עסק וזאת על מנת להבין מהן ההוצאות וההכנסות השוטפות שלהם.
בעולם העסקים לעומת זאת, המושג רחב הרבה יותר. תזרים מזומנים בעסק כולל דוח ניהול שוטף המאפשר תכנון טוב יותר של אשראי העסק.
באמצעות ניהול נכון של הדוח, ניתן לתכנן ולצפות את כל התנועות הפיננסיות בעסק ולהתנהל מבלי להיקלע לדוחק כספי מול האשראי או הבנק ובכך להתנהל עם כספי העסק בצורה חכמה יותר.
תזרים המזומנים כולל את כל התקבולים והתשלומים הנכנסים לעסק. אותו דוח יכלול גם את ההוצאות והתשלומים הקבועים של העסק ותשלומים שעדיין לא נפרעו.
החשיבות של תשלומים חזויים באופן מדויק, יעזרו לכל בעל עסק או חברה להתכונן לבאות ולהשאיר כסף לזמני מצוקה, לפיתוח עסקי או להשקעה עתידית.
בדוח תזרים המזומנים, ניתן למצוא מספר אלמנטים חשובים, שהבולט ביניהם הוא דוח התקבולים.
בדוח התקבולים תמצא מספר סעיפים עיקריים: תקבולים מהלוואות שקיבל העסק שלך, תקבולי פעילות עסקית והשקעות נוספות בחברה או בעסק כמו למשל משקיע, הון התחלתי וכדומה.
האלמנט השני החשוב לא פחות בדוח, הוא אלמנט התשלומים הכולל תשלומים הקשורים לפעילות העסק: תשלומי הלוואות, קניית ציוד מלאי ורכוש, ספקים, משכורות, חשמל ומים, שכירות, רואה חשבון, תקשורת, רכבים וכיוצא בזה.
חשיבות התזרים להתנהלות מול הבנק
מלבד התנהלות נכונה של העסק, יש להבין כי בנקים רבים מתייחסים ונותנים חשיבות רבה במתן הלוואות ואשראי לעסקים – לדוח תזרים מזומנים.
היכולת שלך לחזות את ההכנסות וההוצאות על פי דוח מסודר עסקי, יכולה לסייע בהחלטת הבנק בנוגע לבקשות שלך. כמו כן ניהול נכון של תזרים מזומנים ימנע מצב של החזרת צ’ק על ידי הבנק.
ניהול עסק נכון על ידי בניית דוח תזרים מזומנים
כאשר אתה ניגש להכין את הדוח, חשוב להתחיל ברשימה של יתרות הבנק, רישום תקבולי העסק הידועים מראש, רישום של התשלומים אשר העסק צריך להעביר וחישוב יתרה שנשארה בבנק לאחר כל ההורדות, ההוצאות וההכנסות.
את הדוח ניתן לנהל בצורה מדויקת ככל האפשר בקובץ אקסל, תוך יצירת נוסחאות שייחשבו באופן אוטומטי את נתוני הדוח.
לחלופין ניתן להיעזר בתוכנות מוכנות לניהול תזרים מזומנים. בתוך הדוח חשוב לכלול גם את התשלומים הקשורים לחוק ומדינה כמו למשל: תשלומי מע”מ, שכר עובדים, ארנונה, חשבונות וכדומה.
בתוך התזרים חשוב להזין סכום כסף השמור למצבי חירום כמו תשלומים מיידיים או הוצאות בלתי צפויות אותן לא ניתן לחזות.
קראו עוד: גביית תשלומים מלקוחות