רוצים שיטה שבמינימום עלויות תגדיל לכם את העסק?
השאירו פרטים וקבלו מאיתנו שיחת ייעוץ ראשוני ללא התחייבות
ניהול זמן הוא היכולת להחליט מראש על מה היום שלכם הולך, במקום לגלות בסופו שהוא הלך על מיילים, טלפונים וכיבוי שריפות. זו לא תכונה מולדת, זו מיומנות שאפשר ללמוד. ובעסק, שבו הזמן של המנהל הוא המשאב הכי יקר, יש לה השפעה ישירה על התוצאות.
השאירו פרטים וקבלו מאיתנו שיחת ייעוץ ראשוני ללא התחייבות
הכלי המוכר ביותר לתעדוף, שסטיבן קובי הפך לפופולרי בספריו “7 הרגלים של אנשים אפקטיביים במיוחד” ו”העיקר להתחיל בעיקר”. מחלקים כל משימה לפי שתי שאלות: האם היא דחופה? והאם היא חשובה?
| דחוף | לא דחוף | |
|---|---|---|
| חשוב | לעשות עכשיו: משבר, דדליין, לקוח שעומד לעזוב | לקבוע ביומן: תכנון, גיוס, פיתוח העסק |
| לא חשוב | להאציל: רוב המיילים, חלק מהשיחות | לוותר: גלילה, ישיבות מיותרות |
הסוד נמצא ברבע הימני העליון. משימות חשובות שאינן דחופות הן אלה שמקדמות את העסק, והן הראשונות שנדחות. מי שלא קובע להן זמן ביומן, לא יגיע אליהן.
עוד רעיון של קובי: אם ממלאים צנצנת קודם בחול, לא נשאר מקום לאבנים. בתחילת כל שבוע בוחרים שתיים או שלוש “אבנים גדולות”, המשימות שהכי יקדמו את העסק, ונותנים להן מקום ביומן לפני שכל השאר נכנס.
במקום רשימת משימות פתוחה, מחלקים את היום לבלוקים: שעתיים בבוקר לעבודה שדורשת ריכוז, חצי שעה למיילים, שעה לשיחות. הטלפון על שקט בזמן הבלוק. מי שמתקשה להתרכז הרבה זמן ברצף יכול להתחיל ממחזורים של 25 דקות עבודה ו-5 דקות הפסקה.
לסגור משימה אחת עד הסוף לפני שעוברים לבאה. קפיצה הלוך ושוב בין שתי משימות לוקחת יותר זמן מביצוע של כל אחת בנפרד.
אצל מנהל, ניהול זמן הוא לא רק עניין אישי. הוא קשור ישירות לאופן שבו הארגון בנוי:
כשעובדים רבים מתלוננים שאין להם זמן, הבעיה היא בדרך כלל לא בעובדים, אלא בחלוקת האחריות ובתהליכים. שם ייעוץ ארגוני יכול לעזור.
אין צורך במערכת מסובכת. שלושה כלים מספיקים לרוב האנשים:
ב-Advising אנחנו עובדים עם מנהלים ובעלי עסקים על ניהול זמן, האצלת סמכויות ובניית צוות שעובד גם בלעדיהם. כך הופכים למנהל טוב יותר. התקשרו: 050-2252065